B2B

Recycle

Van Dierbaar naar Draagbaar | Recycle

Soms zijn er van die artikelen, objecten die je erg dierbaar zijn. Zonde om weg te gooien, te veel emotionele waarde. Bijvoorbeeld een oude jas van je vader of de stoel waar je oma altijd in zat. Je kunt ze natuurlijk allemaal bewaren door ze achter in de kast te hangen of op zolder te zetten. Maar wat je ook zou kunnen doen, is er een pet of baret van laten maken.

Petten en Baretten is voor recyclen van spullen met een emotionele waarde. Neem contact met ons op over de mogelijkheden via info@pettenenbaretten.nl Er is namelijk van alles mogelijk. En hoe leuk is het als je met een herinnering op je hoofd naar buiten gaat. We maken niet alleen recycle petten, kijk ook eens in onze winkel.

Een goed en harstikke leuk recycle voorbeeld is het verhaal van Ciska. Haar zoon gaat studeren en heeft een kamer bemachtigd met een grote inbouwkast. De mazzelaar 🙂 Tijdens het opruimen van zijn kledingkast kwam ze zijn favoriete spijkerbroek tegen. Alleen is hij inmiddels 1.80 meter en past hij de broek niet meer. Al die tijd heeft hij hem bewaard, want in het kleine zakje bewaarde hij altijd zijn geluksdubbeltje. Volgens zijn zeggen is hij daardoor nooit blijven zitten op school.

Ciska wilde de spijkerbroek weggooien of doneren aan de kringloopwinkel. Alleen zoonlief was het daar niet mee eens, de broek is hem te dierbaar. Toen besloot Ciska iets anders met de spijkerbroek te doen. Wij van Petten en Baretten hebben er een Baret van gemaakt, geheel in stijl van haar zoon. Inclusief het kleine zakje, zodat hij zijn geluksdubbeltje erin kan blijven bewaren als hij in de collegebanken zit.

Een ander voorbeeld is deze baret. Gemaakt van leer dat van de favoriete stoel van opa komt. En de stof van het geborduurde kussen dat oma zorgvuldig heeft gemaakt met kruissteken. Het by-gone materiaal werd door de kleindochter van de grootouders aangeleverd. Of we iets moois konden maken voor haar moeder, ter herinnering aan opa Piet en oma Nel. We kregen de vrije hand! Zie het resultaat op de onderstaande foto’s.